Společenská odpovědnost

V roce 2018
V letech

Přispíváme společnosti

HMMC vyrábí nejen kvalitní vozidla, která mají své zákazníky v 69 zemích světa, ale přispívá také ke zlepšování kvality života v Moravskoslezském kraji. Pomáháme rozvíjet mladé talenty, jsme Dobrým sousedem, chráníme životní prostředí, podporujeme nejrůznějších akce a rozdáváme radost.

Projekt Dobrý soused

V rámci tohoto projektu HMMC každoročně finančně podporuje kulturní, sportovní a volnočasové aktivity ve 13 obcích ze sousedství. Každá obec si může zažádat o finanční podporu svých akcí až do výše 70 000 Kč.

Korejské dny v Ostravě

HMMC je pravidelným partnerem kulturní akce pořádané Domem kultury města Ostravy a korejskou společností. Během dvou dnů se mohou návštěvníci seznámit s tradiční i současnou korejskou kulturou, např. s kaligrafií, Taekwondem, K-POPem, korejským čajovým rituálem či gastronomií.

Hyundai Family Day

HMMC také organizuje pro své zaměstnance a jejich rodin v areálu průmyslové zóny společný rodinný den. Součástí programu jsou prohlídky závodu, bohatý kulturní program, mnoho soutěží a atrakcí nejen pro děti.

Mikulášská nadílka pro děti z Nošovic a okolí

Již od roku 2006 se naše společnost podílí na přípravě mikulášské besídky v nošovické Základní a mateřské škole. Zaměstnanci HMMC tradičně oblékají kostýmy Mikuláše, anděla a čerta, aby děti a jejich učitele potěšili dárkovými balíčky.

Darování aut školám a dalším institucím

Společnost HMMC také každoročně rozdá několik aut z předsériové výroby technickým školám, odborným učilištím a dalším institucím, které mohou tato vozidla využít. Tyto modely jsou kompletní, plně funkční a dokonale vybavené, ale nemohou být provozovány na veřejných komunikacích. Od roku 2007 již bylo pro účely výuky rozdáno 78 aut a 14 komponentů.

Společně pro bezpečnější Ostravu

HMMC je také partnerem akce věnované bezpečnosti a prevenci kriminality mezi mladými lidmi a jejich rodinami Společně pro bezpečnější Ostravu. V rámci areálu Domu kultury Akord v Ostravě prezentujeme, ve spolupráci s místními prodejci vozů Hyundai, bezpečnostní prvky a demonstraci aktivace airbagů na našich vozidlech.

Kampaň na podporu Darování krve

Tato kampaň byla spuštěna v HMMC v roce 2009 jako součást globálního projektu skupiny Hyundai Motor „Pohnout světem společně“. V roce 2013 proběhl již 5. ročník, ve kterém se zapojilo rekordních 266 zaměstnanců. Kromě pravidelných dárců jsme v loňském roce měli také 39 dobrovolníků, kteří darovali krev poprvé v životě.

Dopravně-bezpečnostní akce „Prázdniny končí – provoz začíná“

Ve spolupráci s Krajským úřadem Moravskoslezského kraje a Centrem bezpečné jízdy Libros se poslední den prázdnin konala dopravně bezpečnostní akce s názvem Prázdniny končí – provoz začíná! Návštěvníci si mohli např. vyzkoušet jízdu ve vozech Hyundai na speciální dráze, kde technologie skrápění kluzné plochy, včetně simulace překážek v podobě vodních sloupců, umožňuje vytvořit atmosféru kritické jízdy.