Podnik roku v autoprůmyslu i
5. místo v CZECH TOP 100

1 minuta čtení | 2.7.2024

Minulé dny přinesly několik dobrých zpráv a ocenění pro nošovický Hyundai.

CZECH TOP 100

V žebříčku nejvýznamnějších firem české ekonomiky, sestavovaný každoročně sdružením CZECH TOP 100 podle tržeb za uplynulý rok, jsme se umístili na 5. místě.

Vyhlášení výsledků letos již 30. ročníku žebříčku 100 nejvýznamnějších firem proběhlo ve čtvrtek 20. června při slavnostním galavečeru CZECH TOP 100 ve Španělském sále Pražského hradu. Oceněny byly podniky, které svou velikostí, obratem i počtem zaměstnanců udávají tempo tuzemské ekonomice. Těší nás, že se nadále řadíme mezi tahouny české ekonomiky. Naší automobilce loni meziročně vzrostly tržby o 21,25 miliardy na 188,99 miliardy korun. Zisk za loňský rok stoupl o 2,92 miliardy na 13,87 miliardy korun.

HMMC mezi největšími plátci daně z příjmů za r. 2023

Ministerstvo financí a Generální finanční ředitelství vyhlásily v minulých týdnech ocenění TOP20 plátců daně z příjmů právnických osob. Žebříček oceněných společností byl sestaven podle výše plateb provedených na účet daně z příjmů právnických osob do veřejných rozpočtů v průběhu roku 2023. Společnost HMMC se umístila na 6. místě s částkou uhrazené daně ve výši 3,32 miliardy Kč.

Podnik roku v automobilovém průmyslu

Sdružení automobilového průmyslu již po šestadvacáté vyhlásilo vítěze prestižní soutěže Podnik roku v automobilovém průmyslu. I v letošním roce bylo oceněno 6 nejúspěšnějších společností, rozdělených do dvou kategorií podle počtu zaměstnanců – do 250 a nad 250 osob. Slavnostní předání ikonických skleněných plastik ve tvaru koně proběhlo během večera Automotive Leaders Forum 2024 v Praze.

Nejen na těchto úspěších mají zásadní podíl naši kolegové a kolegyně a my jim všem děkujeme za společnou jízdu!